×
Bejegyzés
Blog
Felhasználó

A Cafeblog 2021 januártól tárhelyszolgáltatóvá változik. Blogposztot írni nem lehet rajta. Kérünk, olvasd el az új Felhasználási Feltételeket!

SweetHome Duplán tökös biscotti Mostanában értettem meg, miért is szeretik az emberek a biscottit. 41
62
Ajándékötletek konyhatündéreknek - ne főjön tovább a fejed, hogy mi kerüljön a fa alá!
66
Ha azt hiszed nem lehet bepótolni az elmulasztott figyelmet, most figyelj! ;) :D
85
Búcsú és köszönöm! Megyek tovább az úton! Az új blogon találkozunk!
6
Család. Az első szó, ami eszembe jut a karácsonyról. Mert ők a legfontosabbak, ők azok, akik mindenekelőtt számítanak. Az ő örömük és boldogságuk....
7
Anya vagyok, két kicsi gyerekkel, akiknek vírus ide vagy oda, igenis jár a karácsonyi csoda
71
7 hazai márkát mutatok be, akik minden elképzelést megvalósítanak.

Napi kattintós

        Sziasztok ! Ismét  itt vagyunk , és ismét egy tortával jelentkezek nektek . A mai egy igazán különleges darab , mivel a fő összetevője az egyik kedvenc édességem a Kinder Maxi King , de szerintem ezzel sokan vannak még így . Milyen jó is volt régen ,  kisgyerekként állandóan ilyeneket ettünk […]
Cheesecake, azaz sajttorta. Abból is a klasszikus new york-i verzió következik, ahol a krémsajtot tejföllel gazdgítjuk, így lesz igazán krémes, lágy a sajttorta. Annyira egyszerű, és mégis fenomenális ízkombináció.     Annyi sajttorta szerepelt már a blogon, és ez a csodás kis gyönygyszem eddig valahogy kimaradt. Pedig ez a sajttorták alfája és omegája, az tuti. […]
Van Dél-Csehországban egy bájos kisváros, amelynek történelmi városmagja 1992 óta az UNESCO világörökség része, és mely Csehország egyik leglátogatottabb turisztikai célpontja. Nem véletlenül, mert a városka egyszerűen olyan, mintha egy mesekönyv lapjai keltek volna életre. Ennél szebbet rajzolni sem lehetett volna. Hiszen milyennek képzelünk egy mesebeli városkát? Dombokkal ölelt völgyben, kanyargó folyó partján piros tetős […]
Áfonya dzsem, lekvár: különleges. Nemcsak azért, mert ki kell nyitnod a pénztárcádat, ha lekvárt szeretnél főzni belőle, hanem azért is, mert sok értékes anyagot tartalmaz. Minden évben készítek lekvárt vagy dzsemet áfonyából kis üvegekben – zselésítő anyag hozzáadása és újabban tartósítószer nélkül, mivel a vadashoz ezt kedveli legjobban a családom. Megosztom Tweet Oldal ajánlása emailben […]
A menta történetéről és jótékony hatásairól már született bejegyzés a Fűvészblogon. A mentát virágzás előtt kell begyűjteni, évente akár háromszor is. Ne a tövénél vágjuk le, hanem hagyjunk pár centi szárat és levelet rajta.  Gyógynövényként és fűszerként a leveleit használjuk, ezért ha szárral együtt szárítjuk, akkor is el kell távolítani a leveleket a szárról. Szárítás […]
Észak-Amerika és Mexikó füves pusztáiról származó préritárnics vagy más neveken lisianthus vagy eustoma szépsége tavasszal sokat vásárlásra csábít. Pár hét után aztán többnyire tönkre megy. Ezért is örültem, amikor Vadady Mária olvasónk elárulta, hogy milyen módszerrel sikerült életben tartania, sőt újbóli virágzásra bírnia a kényes kis kedvencet.     “Anyák napjára kaptam 3 virágszárral. Azonnal […]
Sziasztok! Karácsonykor hazautaztam a családomhoz és Édesanyám meglepett egy egész kis telep tibeti kefirgombával. Soha nem hallottam még azelőtt erről, de ő ódákat zengett róla. Három hónapja folyamatosan fogyasztja és nagyon jól érzi magát tőle. Jobb lett a vérnyomása, tele van életerővel és energiával és mióta beiktatta az étrendjébe, 10 kg-ot sikerült fogynia. Mivel a […]
A hűvös reggelekhez nagyon jól passzol ez a kedvelt amerikai reggeli. Igazi kalóriabomba. De kit érdekel, amikor sütés közben az egész házat átjárja a fahéj illata 🙂 Az alapreceptet a Kifőztük magazinban találtam. Hozzávalók: Tészta: 2,5 dl tej 2,5 teáskanál porélesztő 10 dkg cukor 8 dkg vaj csipetnyi só 2 egész tojás kb. 60 dkg finomliszt […]
Őszintén bevallom, mióta nyári szünetre ment a blog, magunknak alig sütöttem. Általában gyümölcsöt eszünk desszertként, de ma valahogy megkívántam a pitét. Átjött Julie is az édes babájával, így sütiztünk egy jót! Olyan finom lett ez a pite, hogy úgy gondoltam vétek lenne nem megosztani veletek. Nyári szünet után felrakni egy sárgabarackos pitét, mikor már nem lesz friss […]
A Dél-Európából érkezett leander hamar kedveltté vált hazánkban is. Mutatós formája, szép és egész nyáron tartó virágpompája még azt is feledteti velünk, hogy télen nem tartható kint a szabadban, teleltetni kell. Gondozása egyszerű, a dús virágzás legfőbb titka a rendszeres tápanyagellátás.     Nem tudom ki hogy van vele, de én sokkal jobban szeretem a tapasztalt olvasók […]